Cv-systeem spoelen Tilburg en Baarle-Nassau

Uw cv-systeem regelmatig laten spoelen is van groot belang. Uw cv-systeem of vloerverwarming is mogelijk vervuild. Wij kunnen dit eenvoudig voor u oplossen door het systeem te spoelen. Dat levert u veel op. Het voorkomt regelmatige storingen en het is goed voor uw energierekening. Wij zijn actief in Tilburg en omgeving, zoals Baarle-Nassau, Chaam, Gilze Rijen, Riel, Oosterhout, Dongen, Alphen en Breda. Maar ook in Turnhout, Merksplas, Minderhout en Hoogstraten komen we graag bij u langs!

Waarom uw cv-systeem spoelen?

U beseft het zich misschien niet, maar een schoon verwarmingssysteem is ongeveer 30% zuiniger dan een vervuild systeem. Vervuiling in uw installatie is nadelig voor het rendement van uw cv-installatie en kost onnodig veel energie. De ketel hoeft bij een schoon systeem minder hard te werken. Hierdoor voorkomt u regelmatige storingen en verlengt u de levensduur van uw cv-systeem.

Hoe werkt een cv-systeem spoelen?

Een cv-systeem spoelen is nog niet zo makkelijk als u denkt. U kunt niet zomaar uw systeem met water spoelen. In tegendeel zelfs, van water wordt uw verwarmingsinstallatie alleen maar slechter. Door de kleine zuurstofbelletjes in water wordt het probleem juist verergerd. Wij zijn een professioneel bedrijf dat gespecialiseerd is in verschillende verwarmingsinstallaties. Wij spoelen uw cv-systeem op vakkundige wijze met een powerflush spoelpomp, een filterunit, magneetfilter en toevoegmiddel voor het reinigen van cv-systemen.

Slib in uw verwarmingsinstallatie

Uw cv-installatie laten reinigen en spoelen is geen overbodige luxe, maar een noodzaak. Naarmate de tijd vordert is er steeds meer zuurstof in uw installatie gekomen. Door de zuurstof ontstaat er roest in de radiatoren en de leidingen. Dit wordt ook wel slib genoemd. De enige optie om deze slib te verwijderen is het spoelen van uw cv-systeem.

Het gevolg van slib

Slib zorgt ervoor dat de leidingen verkleind worden. Hierdoor is het voor het water lastiger om door de leidingen te stromen en kan er ook minder water door de leidingen lopen. Hierdoor moet uw cv-ketel harder werken om voldoende water door de leidingen te pompen. U verbruikt hierdoor meer energie, waardoor uw energierekening veel hoger wordt. Daarnaast slijt de pomp erg hard en moet u deze sneller vervangen dan normaal. Slib hoopt zich op in de radiatoren waardoor er bepaalde delen van de radiator niet goed warm worden.

Uw cv-systeem laten spoelen?

Het is wel duidelijk hoe belangrijk het (regelmatig) spoelen van uw cv-systeem is. Wij beschikken over de juiste materialen en reinigingsmiddelen om uw cv-systeem er vanbinnen weer uit te laten zien als nieuw. Neem contact op voor een afspraak in Tilburg, Baarle-Nassau, Chaam, Gilze Rijen, Riel, Oosterhout, Dongen, Alphen, Breda of omgeving!