Lekkage cv-installatie Baarle-Nassau en Tilburg

Heeft u last van een lekkage in uw cv-installatie of vermoedt u dat uw cv-ketel lekt? Heeft u bijvoorbeeld last van een koude douche, komt er geen warm water meer uit de kraan of verwarmt uw woning niet meer goed? Groot kans dat er iets mis is met uw cv-installatie. Er zijn een aantal stappen die u zelf kunt ondernemen. Komt u er niet uit? Bel dan naar 013 590 66 59 voor een expert uit Tilburg, Baarle-Nassau, Chaam, Gilze Rijen, Riel, Oosterhout, Dongen, Alphen, Hilvarenbeek, Berkel-Enschot of omgeving.

Zelf uw cv-lekkage opsporen

Er zijn een aantal dingen die u zelf kunt controleren voordat u een expert inschakelt:

  1. Druk controleren: De waterdruk bij de manometer moet tussen de 1,8 en 2,1 staan. Staat de druk tussen de 1,8 en de 2,1? Dan heeft u geen lekkage.
  2. Radiator ontluchten: Staat de druk niet tussen de 1,8 en 2,1? Dan moet u uw radiator (laten) ontluchten.
  3. Cv-ketel bijvullen: Na het ontluchten van uw radiator, kunt u uw cv-ketel bijvullen.
  4. Nogmaals controleren: Na een aantal dagen kunt u de druk weer controleren. Staat deze nog steeds niet tussen de 1,8 en 2,1? Controleer dan uw leidingen en radiatoren op vocht en roest. Heeft u deze gevonden? Dan heeft u het lek geconstateerd. Mocht dit niet het geval zijn, is het mogelijk dat de warmtewisselaar in uw cv-ketel lek is. Deze kunt u niet zelf controleren en repareren.

Oorzaken lekkage cv-installatie

Een cv-installatie is erg complex. De lekkage kan zich op verschillende plekken bevinden. Allereerst, de warmtewisselaar. Deze wordt iedere dag blootgesteld aan vele koude- en warmtestromen. Door deze temperatuurverschillen krimpt het water en zet het water uit. Hierdoor kan er een scheurtje ontstaan in de warmtewisselaar. Het probleem kan ook in het expansievat liggen. Door de jaren heen kan deze slijten waardoor er op den duur een lekkage kan ontstaan. En dan als laatste de leidingen. Ook deze hebben dagelijks te maken met warme en koude stromingen. De leidingen kunnen hierdoor aangetast raken. Een scheurtje of lekkage is vrijwel onvermijdelijk.

Lekkage cv-installatie laten opsporen

Bij Mark Geerts Installatiewerken krijgt u te maken met echte professionals die beschikken over de juiste kennis en ervaring om u te helpen bij het opsporen van de lekkage in uw cv-installatie. Met een volledig uitgeruste bus rijden we naar uw locatie. Vervolgens gaan we met behulp van ons apparatuur op zoek naar de lekkage. We hanteren verschillende technieken om de lekkage op te sporen, aangepast op uw situatie. Na het opsporen van het lek, gaan we meteen aan de slag om deze te repareren voor u.

Bel Mark Geerts voor al uw lekkages!

Heeft u last van een lekkage in uw cv-installatie? Neem dan contact op. We zijn altijd bereikbaar, flexibel in het maken van afspraken en staan altijd voor u klaar. Of u nu in Tilburg, Baarle-Nassau, Chaam, Gilze Rijen, Riel, Oosterhout, Dongen, Alphen, Hilvarenbeek, Berkel-Enschot, Breda of omgeving woont, we helpen u graag bij uw lekkage!