Opsporen lekkage door professional omgeving Baarle-Nassau en Tilburg

Heeft u last van een lekkage in uw pand in Baarle-Nassau, Tilburg of omgeving? Mark Geerts Installatiewerken helpt u graag bij het opsporen en repareren van uw lekkage. Of u nu een lekkage heeft in uw cv, waterleiding, gasleiding of riolering, u bent bij ons aan het juiste adres. Een lekkage is erg vervelend. Vaak is er al schade geleden voordat u het lek heeft ontdekt. Wij snappen als geen ander hoe belangrijk het is om de lekkage snel op te lossen. Woont u in Tilburg, Baarle-Nassau, Chaam, Gilze Rijen, Riel, Oosterhout, Dongen, Alphen, Hilvarenbeek, Berkel-Enschot, Breda of omgeving? Bel dan direct naar 013 590 66 59, dan komen wij eraan!

Verschillende methoden, altijd resultaat!

Wij beheersen de verschillende methoden voor het opsporen van de lekkage tot in detail, waardoor we altijd snel en nauwkeurig de bron van de lekkage vinden. We kunnen het lek vrijwel altijd zonder al te veel hak- of breekwerk repareren. We bespreken graag de methoden die we gebruiken:

Drukproeftechniek
Met de drukproeftechniek maken we gebruik van onze perspomp om uw leidingen onder druk te zetten. Zien we drukverlies? Dan bevindt zich ergens een lek. We herhalen deze werkwijze iedere keer op een afgebakend deel van de leiding. Stap voor stap sporen we op deze manier het lek op. Bij lekkages in zwembaden of vijvers maken we gebruik van speciale pluggen. Daarmee kunnen we ook moeilijk bereikbare leidingen afpersen.

Endoscopie
Endoscopie is een methode om lekkages op te sporen op moeilijk bereikbare plaatsen, zoals baden, spouwmuren en douchebakken. Een endoscoop is een kleine, wendbare camera, waarmee we onder douchebakken, in cv-leidingen en in afvoeren kunnen kijken.

Kleurstoftechniek
Met de kleurstoftechniek kunnen we verschillende lekkages opsporen. We injecteren kleurstof op platte daken of in afvoeren en voegen daarna leidingwater toe. Zien we nog ergens kleurstof na het toevoegen van het leidingwater? Dan zit daar het lek.

Lokalisatormethode
Met de lokalisatormethode kunnen we ondergrondse, of andere onzichtbare leidingen lokaliseren. Dit doen we door een elektrisch veld te creëren. Op deze manier maken we de locatie van leidingen zichtbaar.

Rioolcamera techniek
Bij rioolcamera techniek brengen we de rioolcamera in de leiding of afvoer. Middels de camera kunnen we zien hoe het binnenste van het leidingwerk eruitziet en eventuele foto’s en filmpjes maken. Op deze manier krijgen we een goed beeld van het binnenste van het leidingwerk.

Rookproef
De rookproef is geschikt om lekkages in dakbedekkingen op te sporen. We blazen simpelweg rook onder de dakbedekking: waar de rook naar buiten komt, kan water naar binnen!

Thermografie
Bij thermografie brengen we warmte en koude structuren in beeld. De warmtebeeldcamera brengt die structuren in beeld, zodat we precies zien waar opvallend veel warmte of koud verlies optreedt.

Traceergastechniek
Tijdens de traceergastechniek stroomt er geen water door de leidingen, maar traceergas. Traceergas is ten opzichte van water veel vluchtiger en zoekt de kleinste barstje en scheurtje op om te ontsnappen. Onze sensor pikt deze lekkages feilloos op.

Vochtmeting
Tijdens een vochtmeting meten we met onze vochtmeter de aanwezigheid van vocht in verschillende materialen, zoals steen, hout en gips. Is er sprake van veel vocht op een bepaalde plek? Groot kans dat we het lek dan hebben gevonden. Tijdens deze methode meten we ook de luchtvochtigheid in de woning.

Het opsporen van uw lekkage

Waar of wat voor soort lekkage u ook heeft, wij beheersen de methode die u helpt om het lek te vinden. Bij Mark Geerts Installatiewerken kunt u terecht voor een lek in uw cv, gasinstallatie, ventilatiekanaal of rioleringsleiding. Vele klanten uit Tilburg en omgeving gingen u al voor. Wij zijn actief in Tilburg, Baarle-Nassau, Chaam, Gilze Rijen, Riel, Oosterhout, Dongen, Alphen, Hilvarenbeek, Berkel-Enschot, Breda en omgeving. Bel vandaag nog en wij komen zo snel mogelijk langs!