Wat is de traceergastechniek?

Tijdens deze techniek stroomt er geen water door de leidingen, maar traceergas. Traceergas is vluchtiger dan water en zoekt de kleinste scheurtjes en barstjes op om te ontsnappen. Onze sensor pikt deze lekkages feilloos op.

Hoe werkt de traceergastechniek?

Allereerst maken we de leidingen leeg. Daarvoor gebruiken we een compressor: we zetten alle kranen open en persen al het water eruit. Daarna injecteren we onder druk traceergas in de leiding. Doordat traceergas veel lichter is dan lucht, zoekt het automatisch de snelste weg naar boven. Met onze traceergasdetector lopen we de leidingen langs. Meet de gevoelige sensor van onze traceergasdetector een verhoogde aanwezigheid traceergas? Dan is dat de locatie van het lek. Die locatie kunnen we tot op de centimeter nauwkeurig bepalen.

Zijn we klaar? Dan spoelen we de leiding schoon, zodat er weer uitsluitend fris water door de leidingen stroomt. Overigens zijn al onze hulpmiddelen en apparatuur volledig veilig. Ook het door ons gebruikte traceergas is op geen enkele manier schadelijk voor uw gezondheid.

Tip: ook bij het opsporen van een lekkage in de vloerverwarming is deze techniek zeer doeltreffend.