Gasinstallatie woning Baarle-Nassau

De gasinstallatie in uw woning in Baarle-Nassau of omgeving is van groot belang. Gasinstallaties, zoals een verwarmingsketel, geiser of gasfornuis dienen goed geïnstalleerd te zijn door een erkende en gecertificeerde installateur. Daarnaast moet uw gasinstallatie regelmatig worden gecontroleerd en onderhouden om te zorgen dat uw installatie veilig is en blijft. Bel direct naar 013 590 66 59. Wij zijn actief in Baarle-Nassau en omliggende plaatsen, zoals Chaam, Gilze Rijen, Riel, Oosterhout, Dongen, Alphen en Breda.

Voorkom gevaar

Uiteraard zijn gasinstallaties, zoals een gasfornuis, verwarmingsketel en geiser, bedoeld voor extra comfort in uw woning. Maar houdt u er ook rekening mee dat deze installaties zeer gevaarlijk kunnen zijn. Het is daarom belangrijk dat u deze installaties regelmatig laat controleren om eventuele problemen te voorkomen. Laat er minimaal één keer per jaar een professional naar kijken en tegelijkertijd reinigen. Vergeet daarbij niet uw schoorsteen elk jaar te laten vegen door een professioneel bedrijf.

Ruikt u gas?

Als u gas ruikt moet u direct actie in komen. Schakel gelijk de hulp in van een professioneel bedrijf of de gemeente. U dient de hoofdkraan meteen te sluiten en ramen en deuren te openen. Vuur en vonkvorming is uit den boze en vermijd ook het aan- en uitzetten van elektrische apparaten.

Koolmonoxidevergiftiging

Het is belangrijk om regelmatig uw woning te laten luchten en te zorgen voor constante frisse lucht. Zet daarom elke dag even een raam open en laat de automatische ventilatie aanstaan. Daarbij is het dus ook van belang dat deze kanalen goed schoon zijn en u geen ventilatiekanaal dicht. U kunt ook een koolstofmonoxidemelder in de ruimtes plaatsen. Deze geven een seintje wanneer er te veel koolmonoxide aanwezig is.

Als huiseigenaar zelf verantwoordelijk gasinstallatie

Als huiseigenaar bent u zelf verantwoordelijk voor de gasinstallatie in uw huis. Dit houdt in dat wanneer er problemen zijn met uw installatie, u gas ruikt of u twijfelt aan de staat van uw gasinstallatie, u zelf een professioneel bedrijf moet inhuren. Huurt u een huis? Dan is de verhuurder van uw woning hier verantwoordelijk voor. Twijfelt u als huurder aan de veiligheid van uw installatie? Schakel dan de hulp in van uw verhuurder.

Onderhoudscontract

Om problemen in de toekomst te voorkomen en de veiligheid te waarborgen van uw gasinstallatie adviseren wij u deze elk jaar te laten controleren. Wij kunnen ons best voorstellen dat u daar niet altijd aan denkt, overweeg daarom eens een onderhoudscontract. Eén van onze vakbekwame en gecertificeerde monteurs komt dan bij u langs voor controle en reiniging. Aan de sticker op uw installatie kunt u zien wanneer uw installatie voor het laatst is gecontroleerd.

Op zoek naar een professioneel bedrijf?

Bij Mark Geerts Installatiewerken werken wij alleen met professionele en vakbekwame monteurs die u snel en vakkundig kunnen helpen bij de controle en onderhoud van uw gasinstallatie. Bel direct en maak gelijk een afspraak! Wij zijn actief in Baarle-Nassau en omgeving, zoals Chaam, Gilze Rijen, Riel, Oosterhout, Dongen, Alphen en Breda.