Mechanische ventilatie Baarle-Nassau

Het is van groot belang om uw huis goed te ventileren. Een groot deel van de huizen en bedrijven in Nederland is uitgerust met mechanische ventilatie, maar waarom is mechanische ventilatie nodig? Mechanische ventilatie is belangrijk voor de toevoer van zuurstof en de afvoer van vocht, warmte en verontreinigende lucht.

Een goed ventilerend huis is belangrijk

Het is voor uw gezondheid belangrijk om uw woning of bedrijfspand goed te ventileren. Wanneer uw huis niet goed ventileert, ademt u continu vuile lucht in. Dit kan allergieën versterken of klachten veroorzaken aan uw luchtwegen.

Hoe werkt mechanische ventilatie?

Mechanische ventilatie zuigt met een speciale ventilator en afzuigventielen in uw plafond lucht uit uw keuken, badkamer en toilet. Met een standenschakelaar regelt u zelf hoeveel lucht er wordt afgezogen. Verse lucht wordt aangezogen via ventilatieroosters of klepramen die in verbinding staan met buitenlucht.

Ventileren met warmteterugwinning

U kunt mechanische ventilatie ook combineren met warmteterugwinning. Een ventilatiesysteem met warmteterugwinning zuigt de vuile lucht in uw huis af en blaast er evenveel schone lucht verwarmd in. U heeft dan geen ventilatieroosters of klepramen meer nodig en in plaats van koude lucht wordt er warme lucht aangevoerd. U hoeft uw huis dus ook minder te verwarmen, waardoor u bespaart op uw energierekening. Doordat een ventilatiesysteem met warmteterugwinning de buitenlucht ook nog eens filtert, wordt het als extra prettig ervaren door bijvoorbeeld astmapatiënten.

Regelmatig onderhoud

Door uw mechanische ventilatie regelmatig te voorzien van onderhoud houdt u de werking optimaal. Wilt u hier geen omkijken naar? Sluit dan een onderhoudsabonnement bij ons af, dan zorgen wij ervoor dat uw ventilatie jaarlijks worden onderhouden. We herinneren u elk jaar aan het onderhoud en bellen of mailen u om een afspraak te maken. We controleren dan direct of uw systeem nog steeds goed is ingeregeld.

Flexibel

Wij zijn erg flexibel in het maken van een afspraak, maar bij ons geldt wel, afspraak is afspraak. Dit betekent dat wij er altijd op de afgesproken tijd zijn, zodat u niet te lang hoeft te wachten, maar we ook nooit onverwachts op de stoep staan. Kunt u voor deze afspraak niet thuisblijven van uw werk? Dan komen we gewoon ’s avonds of in het weekend, op een moment dat het voor u wel uitkomt.

Mechanische ventilatie

Heeft u al mechanische ventilatie maar is deze aan vervanging toe? Laat ons u helpen, wij hebben jarenlange ervaring in het installeren van mechanische ventilaties. Is er iets kapot of is uw ventilatie wel toe aan een onderhoudsbeurt? Neem gerust even contact op voor meer informatie!