Onderhoud ventilatie Baarle-Nassau en Tilburg

Uit divers onderzoek is gebleken dat mechanische ventilatie in een huis of bedrijfspand binnen twee jaar nog maar een rendement heeft van 50 procent. Laat daarom uw mechanische ventilatie regelmatig voorzien van onderhoud. Bij Mark Geerts Installatiewerken zijn we gespecialiseerd in mechanische ventilaties en het onderhoud ervan.

Verhoog het rendement van uw mechanische ventilatie

Binnen twee jaar heeft uw mechanische ventilatie nog maar een rendement van 50 procent. Dit komt door de hoeveelheid stof die in de kanalen en de afzuigunit blijft zitten. Het rendement gaat hierdoor hard achteruit.

Denk aan uw gezondheid!

Het stof in de ventilatiekanalen is niet alleen slecht voor het rendement, maar ook voor uw gezondheid. Door het stof dat in de kanalen zit kunnen bacteriën en ziektekiemen worden verspreid door de verontreinigde lucht in uw woning of bedrijfspand. Verontreinigde lucht met micro-organismen veroorzaken vaak allergische reacties en ademhalingsproblemen. Het is namelijk een broedplaats voor bacteriën.

Regelmatig onderhouden

Door uw mechanische ventilatie regelmatig te (laten) reinigen kunt u een hoop van deze problemen voorkomen. Wacht hier niet te lang mee, want er kunnen ook schimmels ontstaan in de vochtige ruimtes, zoals in uw keuken, badkamer of toilet. Onderhoud daarom met enig regelmaat uw ventilatie. Zo bespaart u kosten en gezondheidsrisico’s.

Voordelen van ventilatiesysteem reinigen

Wij zetten de voordelen van regelmatig onderhoud aan uw ventilatiesysteem graag nog even op een rijtje.

  • Minder energiekosten
  • Minder geluidsoverlast
  • Minder stof in de woning
  • Minder gezondheidsklachten
  • Betere luchtkwaliteit
  • Geen gezondheidsrisico’s

Gezondheidsgevolgen

Ventilatie voert de vochtige en vervuilde lucht af. Gebrekkige ventilatie tast de kwaliteit van de lucht aan en kan nadelige gevolgen hebben op uw gezondheid en die van uw gezinsleden of collega’s. U kunt hier denken aan de volgende verschijnselen: slecht slapen, vermoeidheid, hoofdpijn, luchtwegproblemen of verergering van allergieën.

Ventilatieroosters

Ventilatieroosters en de afzuigventielen in de keuken, het toilet en de badkamer moeten regelmatig worden schoongemaakt. De woonhuisventilator en de ventilatiekanalen dienen minimaal één keer in de vier jaar vakkundig gereinigd te worden. Alleen op deze manier kan het ventilatiesysteem goed functioneren en bent u gegarandeerd van een gezond leefklimaat!

In veel gevallen worden de problemen veroorzaakt door vervuilde filters die vervangen moeten worden. Het probleem is dat bijna niemand weet wanneer en hoe dit moet gebeuren. De oplossing is eenvoudig: plaats een CO2-indicator in de woon- of slaapkamer die u waarschuwt wanneer de ventilatie onvoldoende is. Het probleem van slechte ventilatie is hier niet mee opgelost, maar wel zichtbaar gemaakt en zal leiden tot actie: u neemt contact op met een expert.

Uw mechanische ventilatie laten onderhouden?

Is uw mechanische ventilatie toe aan een onderhoudsbeurt of wilt u uw ventilatie jaarlijks laten onderhouden? U kunt bij ons ook een onderhoudsabonnement afnemen. Wij herinneren u er dan elk jaar aan dat het weer tijd is voor het onderhoud van uw ventilatie. Zo bent u altijd voorzien van een gezond leefklimaat. Wilt u nu uw ventilatie voorzien van onderhoud? Neem dan gerust even contact op, wij helpen u graag!