Lucht- en vuilafscheiders

  • Heeft u last van hinderlijke geluiden in uw cv-installatie?
  • Zijn er regelmatig storingen?
  • Is uw energierekening veel hoger dan verwacht, bij uw gebruik?

Waarschijnlijk zit er dan lucht in uw cv-installatie, of is deze vervuild. Wij kunnen dit eenvoudig voor u oplossen door een lucht- of vuilafscheider te plaatsen.

Luchtafscheider: langere levensduur

Als lucht niet voldoende uit het installatiewater wordt verwijderd, ontstaan allerlei problemen en ongemakken. Zoals hinderlijke geluiden, rendementsverlies, corrosie en roest. U krijgt dan vaker last van storingen en uw ketel gaat veel minder lang mee.

Af en toe handmatig ontluchten voldoet niet om dit probleem op te lossen. Een luchtafscheider voorkomt het probleem en lost het op. De luchtafscheider verwijdert de lucht uit de installatie en zorgt ervoor dat er geen nieuwe lucht inkomt.

Vuilafscheider: hoger rendement

Vuildeeltjes, hoe klein ook, kunnen voor flinke problemen zorgen in een installatie. Veel storingen, rendementsverlies, een kortere levensduur van de ketel.

Met name in oudere installaties (als u de ketel vervangt) zit al veel vervuiling. De vuilafscheider vangt dit op en tijdens de jaarlijkse service en onderhoudsbeurt maken we dit schoon. Daardoor behaalt u een hoger rendement, gaat uw ketel langer mee en heeft u veel minder kans op storingen.

Bekijk hieronder een demonstratie of