ATAG Energion M, de stilste warmtepomp in zijn klasse

Een warmtepomp is een logische stap naar duurzaam verwarmen. U bespaart op de gasrekening en met bepaalde modellen kunt u zelfs geheel van het gas los. Af en toe verschijnen er berichten in de media over het geluidsniveau van warmtepompen. De installateur van Mark Geerts Installatiewerken vertelt u hier graag wat meer over.

De fluisterende warmtepomp van ATAG

Iedere warmtepomp maakt geluid. Maar over het algemeen wordt geluid door iedereen anders ervaren. Wat voor de een hard klinkt, wordt door de ander niet eens opgemerkt. Feit is wel dat er altijd sprake is van omgevingsgeluid. Of dit storend is? Dat is de vraag. Bij de ontwikkeling van de ATAG Energion M serie is veel aandacht besteed aan het zoveel mogelijk wegnemen van geluid. Met resultaat! De Energion M is de stilste warmtepomp in zijn klasse.

Geruisloos energie besparen

Het geluidsniveau van de ATAG Energion M serie warmtepomp is te vergelijken met het geluid van een koelkast die aanslaat, een zacht spelende radio, een normaal gesprek of een auto die langsrijdt. Het geluid valt hierdoor veelal weg in de omgevingsgeluiden. Als voorbeeld: De Energion M warmtepomp met een buitenunit van 4kW produceert slechts 49 dB(A) op 2 meter afstand.

Geluidsbeperkende maatregelen

De buitenunits van de ATAG Energion M serie hebben een stille werking dankzij het speciaal gevormde, geluid reducerende ventilatorblad en de compressor. Het ventilatorblad en de compressor draaien namelijk in tegenfase. Dit betekent dat geluidspieken en –trillingen worden afgevlakt. Bovendien is het mogelijk de warmtepomp 3 dB(A) stiller te laten draaien in een bepaald tijdsvlak. Dankzij al deze maatregelen is de ATAG Energion M de stilste in zijn klasse.

Kiest u ook voor de verwarmende stilte van ATAG? Neem contact met ons op!