Ventilatie
Goede ventilatie in je woning en/of bedrijfspand is van groot belang voor je gezondheid. Het zorgt namelijk voor de afvoer van vuile lucht en de toevoer van schone lucht. Op deze manier is de lucht die je inademt schoon. Goede ventilatie zorgt ook voor de afvoer van vocht in bijvoorbeeld de badkamer, keuken en in het toilet. Als het vocht in de lucht blijft hangen, kunnen er schimmels ontstaan. Wat weer kan leiden tot luchtwegproblemen, allergieën en irritatie van de slijmvliezen.

Balansventilatie 
Dit is een ventilatiesysteem wat evenveel lucht af- als aanvoert. Meestal zit er ook een WTW (warmte terugwin unit) in. De WTW warmt de koude lucht die binnenkomt op met de warmte van de afgevoerde lucht. Voor een optimale balansventilatie is het belangrijk dat deze goed geïnstalleerd is en regelmatig onderhouden wordt door een expert. Balansventilatie zorgt voor verbetering van de energieprestatie, een gezond en prettig binnenklimaat, minder energieverlies en een lagere energierekening.

Mechanische ventilatie
Een continu draaiende ventilatiemotor voert bij mechanische afzuiging vervuilde lucht af via de luchtkanalen in bijvoorbeeld de badkamer, het toilet en de keuken. Een schakelaar of regelknop regelt de hoeveelheid lucht die wordt afgezogen. Frisse lucht wordt aangevoerd via ventilatierooster en/of ramen met een ventilatierooster.

Onderhoud ventilatiekanalen
Voor gezonde en frisse lucht in je woning of bedrijf moet er continue luchtverversing plaatsvinden. Het is daarom van belang om je ventilatiesysteem regelmatig te onderhouden. Het reinigen van je ventilatiesysteem zorgt voor betere luchtkwaliteit en minder:

  • energiekosten
  • geluidsoverlast
  • stof in de woning
  • gezondheidsklachten

Wil je meer weten over de aanleg en/of het onderhoud van ventilatie? Neem dan contact met ons op. Het is ook mogelijk om een onderhoudsabonnement bij ons af te sluiten zodat je ventilatie jaarlijks wordt gereinigd.